de energiek groepen en b&b
0595-571239

We wekken nu alle stroom die we gebruiken zelf op en produceren ook een groot deel van ons eigen warm water.

duits  frans  engels

activiteiten

EROPUIT
Met plaatsen als Groningen, Zoutkamp, Winsum en Warffum op maximaal een half uur rijden hoeft u zich niet te vervelen. Diverse attracties, winkelcentra en musea zijn in deze plaatsen ruimschoots voorhanden. 
In Groningen het Groninger museum, Warffum het Openluchtmuseum, Ezinge het Wierdenland museum en in Eenrum de Mosterd- , klompen- en kaarsenmakerij.

fietsers670x180FIETSEN

Op het Hoogeland is een groot netwerk van Fietsknooppunten, die u over speciaal aangelegde fietspaden door het landschap voeren. Ook vanuit onze boerderij kunt u eropuit en bent u binnen enkele minuten op zo’n uitstekend verzorgd en kwalitatief goed fietspad dat u door het hart van het prachtige, uitgestrekte en afwisselende gebied van de Hoogeland leidt. Wij hebben 2 elektrische fietsen te huur. Er zijn beschrijvingen van diverse tochten beschikbaar. Ook hebben wij een oplaadpunt voor uw elektrische fietsen. Ook kunt u bij ons tientallen fietsroutes in de omgeving krijgen. Bv:
Rondje boven Groningen
Als u wilt, kunt u via ons uw fietsen huren. We zorgen dan dat ze bij De Energiek klaar staan.

VAREN

Direct voor de deur van De Energiek ligt de Hoornse vaart. Deze vaart maakt onderdeel uit van een groot netwerk aan kanalen en riviertjes: het Marengebied. U kunt eropuit en prachtig varen met een mototbootje of kanoën met een van onze 2 beschikbare kano’s. We hebben een eigen aanlegsteiger. Ook kunt u op loopafstand boten en kano’s huren of uw eigen kano meebrengen.

WADLOPEN

Tot de knieën in het slik en soms door een slenk, het is soms even doorzetten… Maar wat is wadlopen toch een mooie sport! Tijdens het wadlopen zijn het uitzicht, de stilte en de natuur overweldigend. Er worden het gehele jaar door vele wadlooptochten georganiseerd waarbij je met een gids gaat zwerven over het wad. Wadlopen is ook ideaal als bedrijfsuitje, teambuildingsactiviteit of familiedag. De vertrekpunten hiervoor bevinden zich nabij De Energiek. Wij kunnen u helpen bij het boeken.

WANDELEN

Als wandelaar kunt u uw hart ophalen in de omgeving van onze boerderij. Zo loopt het Wad-en Wierdenpad langs De Energiek. In het Hoogeland valt veel te ontdekken. Overal zijn sporen te vinden van duizenden jaren cultuur, maar het is ook een gebied vol prachtige natuur, riviertjes en maren die door het landschap kronkelen. http://www.waddenwandelen.nl/nl/p/